lbir1336b  2021-2022  Louvain-la-Neuve

4 credits
22.5 h + 30.0 h
Q2
Language
French
Bibliography
Livre de référence :
  • Blume H.-P., Brümmer G.W., Fleige H., Horn R., Kandeler E., Kögel-Knabner I., Kretzschmar R., Stahr K., Wilke B.-M. (2016). Scheffer/Schachtschabel soil science. Springer, Berlin. 618 p.
Livres utiles :
  • Weil R.R., Brady N.C. (2016). The nature and properties of soils. Pearson, Harlow London New York, NY. 1104 p.
  • White R.E. (2005). Principles and practice of soil science: the soil as a natural resource. Wiley-Blackwell, Malden, MA. 376 p.
  • Paul E.A. (2006). Soil microbiology, ecology and biochemistry. Academic Press, Cambridge, MA. 553 p.
  • Duchaufour P., Faivre P., Poulenard J., Gury M. (2018). Introduction à la science du sol : sol, végétation, environnement. Dunod, Paris. 472 p.
Faculty or entity


Programmes / formations proposant cette unité d'enseignement (UE)

Title of the programme
Sigle
Credits
Prerequisites
Aims
Bachelor in Bioengineering