Conférence de Ivan De Vadder

Louvain-La-Neuve

Het Verdriet van België - Le Chagrin des belges

In Het Verdriet van België onderzoekt Ivan De Vadder of het verwijt, dat ons land een failed state is, klopt met de werkelijkheid. Dat ons land, omwille door haar ingewikkelde structuren, niet efficiënt genoeg functioneert, is een verwijt dat ons land vaak krijgt in het buitenland. Dat gebeurde bijvoorbeeld naar aanleiding van de aanslagen op 22 maart 2016; maar evengoed recenter in de gezaghebbende krant New York Times dat ons land ‘de meest welvarende failed state ter wereld’ noemde.

Ivan De Vadder vertelt hoe dat beeld is ontstaan, en of het beeld ook klopt met de werkelijkheid. Bovendien overloopt hij de voorstellen van de verschillende politieke partijen om dat beeld (en die realiteit) bij te stellen.

Ivan De Vadder

Ivan De Vadder is al jarenlang het boegbeeld van de politieke verslaggeving bij VRT Nieuws. Na het journalistenexamen van 1991 kwam De Vadder in dienst van de televisienieuwsdienst; eerst als algemeen verslaggever, vanaf 1994 als Wetstraatjournalist. Hij is vooral bekend geworden als de presentator van het debatprogramma De Zevende Dag. Tegenwoordig is hij de presentator van het Canvas-programma De Afspraak op Vrijdag waarin hij de politieke week overloopt, en is hij de vaste politieke analist van VRT NWS. In de Franstalige krant Le Soir schijft hij een tweewekelijkse column.

Wanneer? 7 november 2018 om 16.15u

Waar? Socrate 11, place Cardinal Mercier 14, 1348 Louvain-la-Neuve

Gratis toegang

Info & contact: Philippe Hiligsmann, Collège Erasme (c361 of c359), Place Blaise Pascal 1, 1348 Louvain-la-Neuve (phillippe.hiligsmann@uclouvain.be)