Praktische informatie

FC-FSM

Locatie en planning

Het programma van de permanente vorming loopt over één kalenderjaar en start op donderdag 25 januari 2018. De vorming is gespreid over 22 lesdagen telkens op donderdag en vrijdag van 09h00 tot 18h00. Verscheidene binnenlandse bedrijfsbezoeken en de driedaagse internationale managementopleiding in Lausanne maken ook deel uit van het programma. De lessen worden hoofdzakelijk in de Campus Brussel van de UCL gedoceerd, maar ook op de Universiteit Gent en het BOIC. De driedaagse internationale opleiding wordt gegeven in het Internationaal Olympisch Comité in Lausanne.

Inschrijvingsgeld

De inschrijvingsprijs van de vorming bedraagt 3 500 euro. Inbegrepen: lessen, business game, documenten, binnenlandse bedrijfsbezoeken, driedaagse internationale managementopleiding op het IOC in Lausanne (incl. verplaatsing & verblijf), deelname aan de evaluatieproef, ondersteuning bij de cursussen en koffiepauzes (lunch op de lesdagen is niet inbegrepen).

Kandidatuurstelling

De kandidaten dienen eerst het registratieformulier online in te vullen, waar gevraagd wordt naar: • De opleiding • De ervaring • De motivatie om opleiding te volgen Daarnaast vragen we ons een recente CV (met beschrijving van uw talenkennis) en een motivatiebrief waarin uw interesse voor deze opleiding wordt toegelicht (max. 1 pagina) te bezorgen. De inschrijvingsperiode zal worden afgesloten op 15 december 2017. De opleiding laat een maximum van 40 deelnemers toe. Deelnemers worden aanvaard op basis van hun profiel, de motivatiebrief en de inschrijvingsdatum. Ze worden per email verwittigd.

interuniversitair getuigschrift

Deelnemers die actief hebben deelgenomen aan het hele programma (minstens 80%) en met succes hun eindwerk hebben ingediend en verdedigd, zullen een interuniversitair getuigschrift ontvangen ter waarde van 30 studiepunten.  De deelnemer zal een getuigschrift van de twee universiteiten krijgen. Hoewel dit getuigschrift op zichzelf reeds een waardevolle aanvulling is van het academische CV van de deelnemer, kan het ook vrijstellingen bieden voor deelname aan andere Europese managementopleidingen mits goedkeuring van de organiserende instelling.

Het netwerk

De gediplomeerden sluiten aan bij de Belgian Olympic Academy Club (BOA Club), een alumninetwerk dat bestaat uit vertegenwoordigers van diverse Belgische sportorganisaties. De BOA Club biedt mogelijkheden om in contact te blijven met BOA alumni en op de hoogte te blijven van de laatste evoluties in het sportmanagement landschap.

Meer te weten

Coördinator van de vorming voor Universiteit Gent Cleo Schyvinck vakgroep Bewegings-en Sportwetenschappen

cleo.Schyvinck@Ugent.be

+32 9/264 6475