Cultureel uistapje van de studenten van het ILV-Departement Nederlands-Groep LNeer 1810

ILV Louvain-La-Neuve, Mons

Op donderdag 8 maart 2012 hebben de studenten van het 2de bachelor van de Faculteit Philosophie, arts et lettres (HIST, ARCHE, LAFR, CLAS) een cultureel uitstapje gemaakt naar Leuven in het kader van hun les Nederlands.
 

Op donderdag 8 maart 2012 hebben de studenten van de groep LNeer 1810 vergezeld door hun docente, mevrouw H. Bufkens, in het kader van hun cursus Nederlands een cultureel uitstapje naar Leuven gemaakt.

De studenten hebben er in de eerste plaats kunnen genieten van een rondleiding in de Centrale Bibliotheek . Tijdens dit bezoek werd de nadruk gelegd op de woelige geschiedenis van dit gebouw, de internationale uitstraling van de bibliotheek en haar kunstwerken. De studenten hebben er eveneens de zaal met kostbare manuscripten kunnen bewonderen, gevolgd door het boeiende studentenmuseum.
Hierbij kregen de studenten de gelegenheid om zich te verdiepen in de geschiedenis van hun universiteit tot in de jaren van de splitsing.

Daarna zorgde H. Bufkens nog voor een begeleide wandeling waarin de voornaamste bezienswaardigheden van Leuven aan bod kwamen zoals het stadhuis, de oudste universiteitscolleges en het Groot Begijnhof dat deel uitmaakt van het Werelderfgoed.
Dit uitstapje heeft als doel de taalkundige doelstellingen van de les Nederlands te concretiseren in een ontspannen sfeer en tevens kennis te maken met het rijke patrimonium van Vlaanderen.
 

Leuven_Groep LNEER1810_08.03.12

Publié le 19 mars 2012