"MULT " Studenten spelen toeristische gids voor de studenten van de KUL

ILV Louvain-La-Neuve, Mons

In december 2011 hebben de studenten van de les LNEER2710/11 toeristische gids voor de studenten van de KUL gespeeld.
 

Tijdens het eerste semester hebben de studenten in 'Communication Multilingue' (richting Nederlands) mails uitgewisseld met KUL-studenten om hun 'eigen bedrijf op te richten'. Na dit schrijftelijke contact hebben de studenten een rondleiding in Louvain-la-Neuve georganiseerd, wat aanleiding gaf tot een rijke interuniversitaire samenwerking.

Gedurende het eerste semester hebben de Mult-studenten hun eigen toeristische dienst 'opgericht'. In kleine groepen hebben ze een dienst gespecialiseerd in een aspect van het leven in Louvain-la-Neuve bedacht: cultuur, geschiedenis, folklore, enz.

Daarvoor hebben ze maandenlang met hun potentiële 'klanten' gecommuniceerd, nl. de studiegenoten van de Katholieke Universiteit Leuven.

Die mailuitwisseling, geschreven in het kader van 'Schrijfvaardigheid' (Pauline Degrave-UCL) en van 'Bedrijfscommunicatie' (Ann Bertels-KUL), werd afgesloten met een ontmoeting in Louvain-la-Neuve. Elk 'bedrijf' van de UCL heeft Louvain-la-Neuve laten ontdekken aan de KUL-'klanten'. Een mooie gelegenheid om de mondelinge vaardigheden die ontwikkeld zijn tijdens 'Spreekvaardigheid' (Marianne Verhaert-UCL), in praktijk te brengen.

De rondleidingen werden gevolgd door een tweetalig debat over interculturaliteit en door aangename en verrijkende gesprekken.

 

Publié le 04 juin 2012