Sortie culturelle des étudiants de l'ILV Département de néerlandais - groupe LNeer 1810

ILV Louvain-La-Neuve, Mons

Le jeudi 15 novembre 2012, les étudiants de ILV de deuxième année de bachelier de la Faculté de philosophie, arts et lettres (Langues et Littératures anciennes , Archéologie) ont fait une sortie culturelle à Bruxelles, dans le cadre de leur cours de néerlandais.

 

Op donderdag 15 november 2012 hebben de studenten van LNeer 1810 samen met hun docente, H. Bufkens, een uitstapje naar Brussel gemaakt.

Eerst hebben de studenten de gelegenheid gekregen om de tentoonstelling ‘Jordaens en de Antieken’in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten te bezoeken. Om dit bezoek met audiogids in het Nederlands te vergemakkelijken, hadden de studenten van hun leerkracht een woordenschatlijst met vertaling gekregen. Zo konden zij bij elk schilderij de commentaar probleemloos in het Nederlands volgen. In deze tentoonstelling wordt een onbekend maar schitterend aspekt van Jordaens schilderkunst belicht: de barokschilder van mythologische onderwerpen.
 
De studenten van LNeer 1810 in de grote hall van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Brussel

Daarna hebben de studenten een door hun leerkracht gegidste wandeling rond de Grote Markt gemaakt waar de Vlaamse Barok eveneens schittert in de architectuur en de versiering van de ambachtshuizen.

De studenten van LNeer 1810 op de Grote Markt van Brussel.

Publié le 21 novembre 2012